קמפיין מבוסס תוכן (Inbound Marketing) מורכב מסדרת צעדים וכלים במטרה להשיג את היעד השיווקי הנכסף, למשל, הגדלת כמות המרות המבקרים באתר ללידים אמיתיים או ללקוחות נאמנים. השילוב בין הכלים המקוונים הרלוונטים ביותר שקיימים היום, הופך את השיווק מבוסס התוכן לקמפיין מדיד המספק למפרסמים סטטיסטיקות יעילות לבחינת החזר ההשקעה.
בעוד שהמושג "בניית קמפיין שיווקי מבוסס תוכן" עלול להיתפס כמשימה מרתיעה, אין לכם באמת סיבה לדאגה. עקבו אחר הצעדים הפשוטים שלפניכם ותעלו על דרך המלך להשקת קמפיין מוצלח.
איך לבנות קמפיין מבוסס תוכן?
צעד 1: להתמקד ב'דמות' ספציפית
לפני שמתחילים קמפיין מבוסס תוכן, חובה להגדיר בבירור את קהל היעד שלכם. ברגע שתדעו בוודאות מי הנמענים, תוכלו להחליט לאיזה פלח מתוך קהל היעד תפנו ראשונים. אם יש לכם בראש "דמות" המאופיינת לפי נתוני קהלי היעד שלכם כאשר אתם בשלב תכנון הקמפיין, תוכלו להתאים את המסרים בצורה טובה יותר ולבנות קמפיין ממוקד בכל הערוצים.
צעד 2: להגדיר את מטרות ה- SMART לקמפיין שלכם
מודל יעדי SMART משקף 5 גורמים חיוניים שיש להגדיר בכל קמפיין: ממוקד, מדיד, בר השגה, רלוונטי ועומד בזמנים. השימוש במודל יאפשר לכם לבחון את התוצאות המוחשיות בסיום הקמפיין ולהרשים את מי שצריך (עמיתים, בוס, לקוחות).
צעד 3: לבנות את ההצעה
האם אתם רוצים להציע לקהל היעד ספר אלקטרוני? וובינר? פודקאסט? צ'ק ליסט? משהו אחר? חשוב לבחור את התוכן לפי צרכי קהל היעד שלכם: אתם צריכים לדעת שמדובר במשהו שקהל היעד שלכם צריך. כדאי שהתוכן יהיה בעל ערך מוסף עבור מי שמקבל אותו וכמו כן, יש להימנע מהדגשת הפן המכירתי. החלטתם מהי ההצעה? כעת תתחילו ליצור אותה. כדי למקסם את תוצאות התהליך, מומלץ לקבוע לוח זמנים ולהקפיד על דד-ליין עבור כל המעורבים בקמפיין.
צעד 4: לפתח מסלול המרה אפקטיבי
מסלול המרה כולל הנעה לפעולה, דף נחיתה+טופס להשארת פרטים, דף תודה ואי-מייל תודה. המסלול הזה משקף תהליך חשוב: כיצד הגולשים שהגיעו לאתר או לדפי קידום מכירות אחרים שלכם הופכים ללידים. אל תדלגו על השלב הזה, ואל תחשבו שאתם מטרידים את הגולשים בכך שאתם מבקשים שישאירו פרטים. בלי עמוד נחיתה וטופס להשארת פרטים לא תוכלו ללכוד לידים וכהשלכה מכך, תאבדו את מדד הצלחת הקמפיין הכללי.
צעד 5: להתמקד בפילוח לידים ולבנות תהליכי עבודה בדוא"ל
ברגע שגולש המבקר באתר שלכם הופך להיות ליד, חשוב מאוד שתהיה לכם דרך לעקוב אחריו באופן אוטומטי. שליחה סיסטמטית של אי-מיילים לוכדת את הלידים בתוך תהליך הקניה והופכת אותו לליד שיווקי אמיתי. בדרך זו, אתם מקבלים נתונים מעולים לגבי החזר ההשקעה שלכם שתוכלו לכלול בדו"ח השיווקי.
[su_box title=" e-book בחינם – המדריך המקיף ביותר בעברית לקופירייטינג" style="glass" box_color="#FF7302"]
הרשמו לניוזלטר החודשי שלי "בקטנה" וקבלו בחינם מדריך קופירייטינג מושקע פירסט קלאס!
[/su_box]
צעד 6: להשיק את הקמפיין בשליחת דוא"ל קד"מ
בנקודת זמן זו, לאחר שלכדתם את 'מטרות' הקמפיין שלכם (הקוראים), הגיע הזמן לצעוק לעולם מה יש לכם להציע! פלחו את הלידים שלכם ושלחו אי-מיילים ממוקדים על מנת לקדם את ההצעה החדשה שלכם. זכרו: אם ההצעה פונה למספר "דמויות" בתוך קהל היעד, שנו והתאימו את שפת התוכן של כל אחד מהאי-מיילים כדי שהתוכן ייגע בכל "דמות" באופן הרלוונטי ביותר. במילים אחרות, סביר להניח שתצטרכו ליצור יותר מאי-מייל אחד.
צעד 7: לחקור ולהגדיר מילות מפתח/ביטויים מדויקים
לפני שאתם מתחילים לקדם את ההצעה שלכם בערוצי שיווק נוספים, למשל, בלוגים, עליכם ליצור אסטרטגית מילות חיפוש. הדרך הכי טובה לבחור את הביטויים האלה היא להיכנס לראש של "דמויות" הקמפיין שלכם ולשאול "מה הם יקלידו במנוע החיפוש?". חשוב לבחור מילות מפתח שישיגו את המטרה העיקרית – להגיע לאתר שלכם. בנוסף, זה הזמן לחשוב כיצד מילות המפתח שתבחרו יסייעו לכם בערוצי שיווק אחרים. תוכלו לבדוק אם אתם נמצאים בדרך להצלחה כאשר מילות המפתח שבחרתם אכן מעבירות את ה"דמויות" הרצויות לערוצי השיווק שלכם ואתם זוכים לכמה עשרות חיפושים בחודש.
צעד 8: ליצור פוסטים שניתן לשתף
השתמשו במילות המפתח שבחרתם כדי ליצור כותרות מסקרנות ומפתות למאמרים ובלוגים, כאלה שיעניקו ל"דמויות" ערך מוסף, מלבד ההצעה שלכם. הימנעו מפוסטים המדגישים את המכירה. אזור ההנעה לפעולה שאמור לצוד את הקוראים צריך להיות בחלק התחתון של הפוסט. מומלץ לעודד שיתוף חברתי בכל פוסט שאתם מפיצים.
צעד 9: לקדם בערוצי מדיה חברתיים
רשתות חברתיות הן כלי עוצמתי ויעיל לשמירת קשר עם לקוחות, לקידום מידע עבור לידים ולקידום קמפיינים מבוססי תוכן חדשים. איך בוחרים את ערוצי המדיה החברתיים הנכונים לכם? פשוט מאוד בהתאם לאופי "דמויות" הקמפיין שלכם. תחשבו באיזו מדיה חברתית קהל היעד שלכם מבלה הכי הרבה זמן.
צעד 10: לנתח, להסיק, לשנות, לקדם שוב
הקמפיין מבוסס התוכן שלכם לא מסתיים אחרי שלב הקידום. כעת, עליכם לנתח את המהלכים שלכם: מאילו ערוצי שיווק קיבלתם את רוב התגובות? האם הלידים היו רלוונטים? איך הלך עם הפוסטים/בלוגים שלכם? מה למדתם מהקמפיין הזה כדי שתוכלו ליישם בקמפיין הבא? לאחר שניתחתם והבנתם לעומק את מהלכי הקמפיין והבנתם מה דרוש כדי להצליח אפילו יותר בקמפיין הבא, הגיע הזמן לדווח על תוצאות הקמפיין לצוות ולכל הנוגעים בדבר.
יש לכם צעדים נוספים להצלחת קמפיין? מכירים את השלבים האלו ורוצים להציע משהו אחר? שתפו אותנו!