והפעם- פוסט אורח של קולגה, רועי פרידלר.
עודף המסרים גורם לאדם הממוצע לייצר נוגדנים לכל דבר שמריח משיווק ומכירות. קריקטורה היא דרך מקורית וצבעונית (תרתי משמע) להתבלט מעל לים המסרים שמסביב.
פתחת את עמוד הדעות בעיתון, לאן "רצה" העין שלך? לטקסט או לקריקטורה? מחקרים מראים כי הקריקטורה היא האלמנט הקריא והזכיר ביותר בעמודי העיתון. מה שנכון לתוכן עיתונאי, נכון שבעתיים לתוכן שיווקי / פרסומי. הלקוח הממוצע רואה המון טקסטים מול העיניים ונחשף לאלפי מסרים ביום. קריקטורה שמשעשת אותו וגורמת לו להגיד "וואלה!" על התובנה שבה עושה עבודה אפקטיבית יותר מכל טקסט ארוך או תמונה אווירה. השימוש בקריקטורות בתכנים שיווקיים משתלב עם כמה מגמות מרכזיות בתחום התוכן:
הומור. הומור הוא לעיתים הוא הדרך היחידה לגרום ללקוח הפוטנציאלי להקשיב לכם ולהעביר מסר שלא ייקלט בשום טכניקה אחרת (ע"ע הפרסומות של הבנקים וחברות הביטוח). הקריקטורה יכולה להוות גם כ"קומיק רליף" שמרענן טקסט רציני ומייגע.
מיידיות. קריקטורה מעבירה מסר שיווקי במבט אחד ובכך משתלבת היטב באווירת התזזיתיות של ימנו.
ויזואליות. מאמרים רבים בנושאי מגמות והשפעות באמצעי המדיה הדיגיטליים מציינים את הכוח הגדול שיש לויזואליות בחיבור עם הקורא. מעבר לזאת, בקריקטורה ניתן לעשות כל דבר שעולה על רוחכם, הרבה מעבר לכל תמונה.
המדיום הוא המסר. עצם השימוש בקריקטורות אומר על המפרסם שהוא ידידותי, צבעוני, בעל חוש הומור ומקורי.
מבחר דוגמאות לקריקטורות שיווקיות:
קריקטורה במסגרת דיוור לתכנת חישוב שכר בטכנולוגיית ענן – הכנסת "צבע" לחומר טכני יבש.
קריקטורה לדף פסייסבוק של סוכנות ביטוח – העברת מסר "קשה" בדרך מחויכת.
קריקטורה להזמנה להשתלמות למנהלים – העברת מסר שיווקי מורכב במבט אחד.
רועי פרידלר הוא קופירייטר, איש תוכן וקריקטוריסט. עבודות נוספות ופרטים ניתן למצוא באתר www.business-toons.com